Разглеждате: » Начало » Помощ » Модифициране на Flash фото галерия ( част 1 )

Модифициране на темплейт Flash фото галерия ( част 1 )

Предлагаме ви възможност да се запознаете с админ системата на темплейтите за изработка на флаш галерия:
» администрация на флаш галерия /логнете се с данни потребител: username и парола: password/
» демо сайт от администрация - вижте своя резултат в сайт

Качване на нужните файлове на сървър

 1) Разархивирайте папката на шаблона на вашия компютър. След като разархивирате ще намерите 4 папки в нея.

2) Отворете папката "HTML".

Всички файлове и директории в "HTML" папка плъзнете и пуснете на сървъра в public_html папка чрез FTP клиент /CuteFTP или FileZilla/

Настройка на папка за разрешение

1) След като извлачите и пуснете всички файлове и директории на сървъра, преди началото на процеса за инсталация трябва да зададете "разрешение". Как да го направите?

Изберете файл с име "config.php", кликнете върху него с десния бутон на мишката и след това кликнете върху "Properties / CHMOD"

2) В новия изскачащ прозорец въведете номер 777 в областта на разрешение, както е показано на изображението долу, след което щракнете върху върху "Apply" и след това "OK"

Инсталиране на темплейт "Фото галерия" на сървъра

1) Инсталационният процес е много лесен и отнема само няколко минути. След като вече имате настройка "разрешение" можете да започнете инсталацията на вашия шаблон. за това трябва да напишете http://www.yourdomain.com/install.php в адресната лента на браузъра, след което да попълните полетата и да следвате инструкциите за инсталация на фотогалерията.

Видео урок

Създаване на категории в админ панел

След като влезете в административната част трябва да създадете своя галерия с категории. За това трябва да попълните "Добавяне на нова категория" името на желаната категория примерно "Archtecture" и кликнете върху бутона "Добави". Ако искате да преименувате всички категории (например преименуване на "Пейзаж" с "обекти"), направете следното: кликнете върху синия бутон, намиращ се на "Пейзаж" и в "NEW CATEGORY NAME" поле напишете новото име на категория, в нашия случай това е "обекти" след това кликнете върху "Submit Query"

Видео урок

Сортиране на категории в админ панел

Видео урок